1280 Massachusetts Avenue, Cambridge, MA

1280 Massachusetts Avenue, Cambridge, MA

Scope
Renovation
3,200 sf

When the lobby and common area spaces at 1280 Massachusetts Avenue began to suffer due to high traffic and dated décor, the client called on Davis Square Architects. Our goals were to brighten the lobby by maximizing daylight, to enliven spaces with exciting and durable finishes, and to respect the surrounding Harvard University context. We replaced existing storefronts with thin profile glass and stainless steel for a “jewel box” appearance. Dramatic lighting illuminates the entrance and highlights new finishes. New cherry and granite millwork is complimented by new directories and signage. Elevators, multi-tenant common areas, and garage area stairways were renovated as well, setting a new standard for Harvard Square entrances.