808 Memorial Drive Health Center, Cambridge, MA

808 Memorial Drive Health Center, Cambridge, MA

Scope
Interior fit-out
1,000 sf

When the client called on Davis Square Architects to transform an unused convenience store into a fitness center, the challenge was to create an eye-catching, exciting yet functional space that adds to the amenities of the apartment complex.

With a limited construction budget, the design uses simple, off-the-shelf materials in creative new ways, including stained plywood panels with exposed fasteners, carpet as partial wall covering, and recycled rubber flooring. The colorful materials and shapes employed at the entry and seating area create an energetic  environment while the simpler open floor plan provides maximum flexibility for the users and exercise equipment.