Bright Horizons Children's Center, Glastonbury, CT

Bright Horizons Children's Center, Glastonbury, CT

Scope
Adaptive reuse
12,000 sf

In Glastonbury, CT, Davis Square Architects’ aesthetic challenge was to convert a cabinet production facility and office building into an attractive childcare center while meeting the stringent requirements of the town planning board. Careful exterior detailing transformed the former showroom building into a New England farmhouse that fit well with the surrounding neighborhood. New siding, ample windows, and vibrant color gave the connected prefabricated metal production facility the appearance of an attached barn.

Programmatically, the challenge was to accommodate the widely differing needs of infants, toddlers, preschoolers and an after-school program, without sacrificing the continuous flow of the large open space. In our design, fire walls and age-appropriate finishes keep the younger children safe within their own areas, while the older children enjoy a separate lounge, café and library, as well as their own private entrance.